a szín

A kiállításnak otthont adó Karton galéria épülete érdekes, csaknem groteszk metamorfózison ment keresztül az évek során: a századforduló körül épült lakóház emeleteit a II. világháborúig tágas, nagypolgári lépcsöház kötötte össze. Az 50-es években ezt lebontották és az így nyert alapterületet felosztották a környezö lakások között. A lépcsöház földszinti részéböl házmesterlakást alakítottak ki, amely helyén 2000-ben megnyílt a Karton galéria. A kapubejáróból felvezetö néhány megmaradt lépcsöfok elegáns lépcsöházat enged sejtetni, a vörös szönyegen fellépdelve azonban egy kortárs müvészeti galériában találjuk magunkat.


a darab

A multimédia installáció gondolatébresztönek készült, erröl ez a sokrétegü, -síkú, - vetületü kiállítótérröl szól, annak sokféle jelentéséröl mesél. A hely (“genius loci “) rejtett dimenzióira való összpontosítás, a lakóterekben rejlö lehetséges történetek felkutatása alkotják a térrel való kreatív párbeszédünk alapját.